קופיפי הוא אחד האיים הקטנים והמתויירים ביותר בתאילנד. הוא משלב תרבות מקומית נעימה, חיי לילה סוערים, ים טורקיז צלול ואתרי צלילה שאסור לפספס.
איך להגיע לקופיפי
קופיפי הוא אי כל כך קטן שאפילו כבישים ורכבים אין בו. ההגעה אליו מתבצעת באמצעות מעבורות ימיות שיוצאות מהאיים והערים הסמוכות בדרום תאילנד. תוכלו לקחת מעבורת מפוקט, קוסומי, קופנגן וכל אי אחר (בחלק תצטרכו לשלב גם נסיעה במיניבוס).
כל סוכנות תיירות תוכל להציע לכם כרטיסים מכל מקום שתרצו. האי מתאים לטיול עם משפחה וילדים, זוגות, רווקים וכל מי שרוצה ליהנות מאווירה נעימה המתובלת באטרקציות וחיי לילה מגניבים.
זמן הגעה מקראבי או פוקט לקופיפי – שעתיים נסיעה במעבורת.
הגעה מהמזח של קופיפי למלון
ההתניידות באי הקטנטן מתבצעת בעיקר ברגל. ברגע שתרדו מהמעבורת אל המזח יעוטו עליכם שלל מקומיים בהצעות לקחת אתכם למלון. רצוי לבדוק טרם ההגעה היכן המלון שלכם ממוקם ביחס למזח. אם הוא במרחק הליכה קצר, כדאי ללכת ברגל ולהתחיל לגלות את המקום הנפלא. עם זאת במידה והמלון שלכם מרוחק מעט מן המזח, כדאי להיעזר באחד המקומיים שיסחבו לכם את התיקים בחום והלחות המאפיינים את קופיפי.
לינה ומלונות בקופיפי
קופיפי מציעה שלל אפשרויות לינה נוחות וזולות, מפנקות ויוקרתיות. מכיוון שהאי כל כך קטן, ניתן למצוא מלון שיתאים לצרכיכם ולהתנייד ברגל ממקום למקום. שימו לב שמלון באזור ה- Viewpoint של קופיפי, יצריך ממכם לעלות עלייה גדולה מאוד של מדרגות. מעבר לכך, מחירי הלינה בקופיפי זולים במיוחד. תוכלו למצוא הוסטלים וגסטהאוסים במחירים של 30 שקלים ללילה ועד מלונות יוקרה ב- 300 ש"ח ללילה.
קניות ושופינג
בקופיפי אין קניונים ושווקים מפוארים, אך האי מציע מגוון מציאות וחנויות בהם תוכלו למצוא תוצרת מקומית במחירים מצחיקים. בנוסף, ישנם גם חנויות מותגים של מכשירי אפל, גו-פרו וכו'.
אזורי תיירות מרכזיים וחיי לילה בקופיפי
מכיוון שהאי קטן במיוחד ניתן לסקור את כולו בהליכה. הרחוב המרכזי בו יש את מרבית הברים והמסעדות הוא רח' Chaokkoh Rd. גם רצועת החוף באזור ה- Ibiza House מלאה בברים ומסיבות מגניבות.
בנוסף לכך, ישנן 2 נקודות תצפית גבוהות על האי, מהן תוכלו לחזות על כל האי ולצלם תמונות מושלמות לאינסטה. אחד האטרקציות המרכזיות והמומלצות באי, היא כמובן צלילה באחד האתרים המדהימים שקופיפי מציעה. בין אם אתם צוללים מנוסים או שמעולם לא צללתם, תוכלו לרכוש חבילות מתאימות באחד ממועדוני הצלילה הרבים הפזורים באי (רובם מדריכים זרים דוברי אנגלית)
המרת מטבע בקופיפי
אם הגעתם לקופיפי ונגמר לכם המזומן, מומלץ להוציא סכום מאחד הכספומטים המוכרים של הבנקים. העמלה היא בסביבות ה- 220 באט + עמלה שגובה הבנק שלכם. דרך המלך היא להגיע לקופיפי עם שטרות 100 של דולרים, כדי להמיר באחד הצ'יינג'ים הפזורים ברחבי האי.
תחבורה והתמצאות
התחבורה בקופיפי מתבצעת אך ורק ברגל עקב גודלו המזערי של האי. אם תרצו להגיע לאיים הסמוכים, תצטרכו לסגור מעבורת ימית + הסעה עם אחת מן הסוכנויות הפזורות ברחובות קופיפי.
מזג אוויר בקופיפי
בקופיפי מזג האוויר חם ולח כל השנה ונע בין 20 מעלות בלילה לכ-35 מעלות ביום. עם זאת יש את העונה הגשומה (מרץ עד אוקטובר) והעונה היבשה (נובמבר עד פברואר). לכן החודשים הפחות טובים הם מרץ, אפריל וספטמבר והיתר מצויינים בכל עת.
אוכל בקופיפי
האוכל בקופיפי זול במיוחד, כמו בכל תאילנד. תוכלו למצוא מנות בשר מלאות בסכומים של 150-200 באט בממוצע. אם חשקה נפשכם במטעמים ישראלים, תוכלו להתענג במסעדה של פיסטוק, הקרובה למזח, המציעה מגוון מאכלים מהבית הישראלי.
קופיפי הוא אחד מהאיים הכי קטנים בתאילנד וגודלו 12.25 ק"מ רבוע(כולל 6 האיים הקטנים שבו). האי המרכזי פיפי דון, בו נמצאים מרכזי התיירות, הבילוי והלינה הוא באורך כ- 9 ק"מ ורוחב של 3.5 ק"מ. מה שמאפשר לנו בקלות לטייל בכולו ביום אחד.
לא. אין כבישים בקופיפי מאחר והאי סופר קטן. האי מורכב מכמה וכמה שבילי הליכה צרים. אם אתם חוששים מלסחוב מזוודות, אז ישנם מגוון מקומיים שיציעו לכם הובלה למלון עם עגלות נשיאה.
כן. ישנה עלות סמלית קטנה של 30 באט בכניסה לאי הפופולרי.