אמסטרדם היא אחת הערים המיוחדות והמרשימות באירופה עם תרבות מגוונת והיסטוריה מרשימה. חופשה באמסטרדם מספקת הכל מהכל ותיירים מתאהבים בה שוב ושוב.
טיסות לאמסטרדם
טיסה לאמסטרדם אורכת כחמש שעות ונוחתת בנמל התעופה סכיפהול. בתקופות המבוקשות יוצאות מנתב"ג לאמסטרדם מעל 50 טיסות בממוצע בשבוע. מחיר ממוצע לכרטיס מתחיל ב-220$, תלוי בעונה ובחברת התעופה.
איך להגיע משדה התעופה לאזור המרכזי באמסטרדם
נמל התעופה ממוקם כ-20 ק"מ ממרכז העיר, הידועה בתחבורה הציבורית הנפלאה שלה. מה שאומר שיש מגוון דרכים נוחות לנסוע למלון שלכם: שאטלים, אוטובוסים, רכבות, וכמובן מוניות או רכב שכור. נפרט את הדרכים העיקריות:
- רכבות: יש לברר בדלפקי חברות הרכבות איזו רכבת תקרב אתכן ליעד שאתם צריכים, כאשר בשדה עצמו התחנה ממוקמת בקומת הקרקע. ברציף ניתן לרכוש כרטיס במכונות אוטומטיות
(כ-4 יורו) וחשוב לכרטס אותו בעליה. הנסיעה למרכז העיר אורכת כעשרים דקות. - כרטיס הנסיעה באוטובוס: מחירו דומה, ואפשר להתנייד בקו אקספרס מהיר או מאסף.
- שאטלים: במידה ואתם מתאכסנים במלון, כדאי לברר האם יש אליו שירות שאטל ישירות מהשדה או כל אמצעי אחר של הסעה חינמית.
- מונית: מחיר מונית לאזור המרכזי תעלה כ-50 עד 60 יורו משער היציאה של השדה.
איפה כדאי לישון באמסטרדם
אמסטרדם היא עיר קטנה יחסית, וקל להתנייד ברגל במגוון האטרקציות שהיא מציעה. לפיכך חשוב למצוא לינה במרכז העיר, כלומר כ- 10 דקות הליכה מכיכר דאם המרכזית, או בשכונות האזור הנמצאות עד כ-20 דקות הליכה ממנה, כמו שכונת יורדאן. יש טווח רחב של מחירי מלונות, אך הם ידועים ברובם כבעלי חדרים קטנים, אז למי שחשובה לינה מפנקת – כדאי לשקול לשכור דירות אירוח דרך Airbnb למשל או לוודא מה גודל החדר.
אספכנו כמה מלונות מומלצים באמסטרדם שכדאי לבדוק.
יש שופינג באמסטרדם?
רוב הרחובות שיוצאים מכיכר דאם מתאימים לשופינג, אך במיוחד רחובות ניואנדייק (Nieuwendijk) וקלוורסטראט (Kalverstraat). יש קניונים טובים כמו המגנה פלאזה (Magna Plaza) ומתחם דה ביאנקורף הענקי. יש גם מגוון שווקים בעיר כמו שוק הפשפשים ווטרלופליין (Waterlooplein market), שוק נורדמארקט בשכונת יורדאן, או שוק אלברט קאופ הצבעוני. ולמכורים – אפשר לנשום, יש פריימרק!
אזור תיירות מרכזי
סביב כיכר דאם ממוקמות הרבה מאוד אטרקציות, כמו הארמון המלכותי של העיר, כנסיות ואנדרטאות, מוזיאון השעווה של מאדאם טוסו, מוזיאון הסקס המפורסם ורובע החלונות האדומים המפורסם לא פחות. יש בעיר מגוון מוזיאונים וחיי לילה סוערים, במיוחד בכיכר ליידספליין (Leidseplein), ולחובבים בילויים שקטים יותר אפשר להתרווח בשיט באגם, בביקור בשוק הפרחים ובמגוון הבוטיקים הפזורים במסלול זה.
איפה כדאי להמיר מטבע?
מומלץ בחום להגיע עם כרטיס אשראי בינלאומי, כי ישנם מקומות רבים שכלל לא מקבלים מזומן. כמובן שאפשר למשוך מזומן מכל כספומט, אך שער ההמרה הטוב ביותר דווקא יהיה בארץ. אם בכל זאת נתקעתם, מומלץ להמיר כספים בבנקים ולהיזהר מחלפנים פרטיים.
תחבורה והתמצאות באמסטרדם
כרטיס ה-I-Amsterdam מאפשר שימוש במגוון אמצעי תחבורה משולבים, כולל שיט בתעלות. הוא גם מעניק שלל הנחות וכניסות חינם לאטרקציות בעיר (מומלץ לעיין היטב אם האתרים שאתם מעוניינים בהם כלולים בכרטיס). ניתן לרכוש אותו בשדה התעופה, במשרד התיירות של אמסטרדם מול התחנה המרכזית או בסניפים שלו הפזורים ברחבי העיר.
אפשר גם לרכוש כרטיסים לתחבורה הציבורית, החל מנסיעה בודדת (2.5 יורו) וכלה בכרטיס ארוך טווח (כ-20 יורו לארבעה ימים) במכונות הפזורות ברחבי העיר, אצל הכרטיסן, או דרך חברת GVB. אמצעי נוסף הנוסע בקווים דומים הוא הטראם, הרכבות החשמליות באמסטרדם. המסלול חופף למסלולי האוטובוסים והם נפוצים ונוחים ביותר. רצוי ואף חובה גם לשכור אופניים, שלהם שבילים מיוחדים ברחבי העיר.
מזג האוויר
אמסטרדם היא עיר גשומה כל השנה, והחודשים הקרים מאוד הם בין דצמבר למרץ. בעונה זו המחירים זולים יותר, אך לא בטוח שהתייר הישראלי יתמודד עם הקור האירופאי. מומלץ להגיע בחודשי הקיץ, כלומר, בין יוני לאוגוסט כשהמעלות מתייצבות על סביב ה-20 וקצת.
מה כדאי לאכול באמסטרדם
חופשה באמסטרדם אינה נחשבת זולה וכל ארוחה קטנה, אפילו סנדוויץ' ושתיה, יכולה להגיע לסכום של כעשרה יורו. לפיכך רצוי לבנות תקציב של כ-40 יורו ליום רק על אוכל, כאשר האופציה הזולה ביותר היא קנייה בסופר.
לגבי המלצות על מה לאכול, אז אסור לכם לפספס את הסטרופ וופלס (Stroopwafels), את ההרינג (דג ממולח) ואת הצ'יפס ההולנדי הנהדר.