כשטסים לחו"ל תמיד מחפשים היכן ניתן להמיר כסף בדרך המשתלמת ביותר. הנה המדריך השלם איך ואיפה להמיר משקל לדולר, יורו או כל מטבע אחר.
אין אדם שטס לחו"ל ולא שואל את עצמו מהי הדרך הטובה ביותר להמרת שקל לדולר או יורו או כל מטבע אחר. האם המרת מטבע בארץ זולה יותר, או האם עדיף לחכות להגעה ליעד בחו"ל. האם להסתובב עם מזומן, עם כרטיס אשראי או להסתמך על ציינג'ים ברחוב?
המדריך הבא להמרת מטבע, יסקור כמה טיפים חשובים לטסים לחו"ל שלא סגורים מהי הדרך הזולה והכדאית ביותר להמיר כסף לחופשה בחו"ל.
המרת מטבע בארץ
למרות שאנחנו רק מחכים לצאת מגבולות ישראל היקרה ולהגיע למקומות זולים יותר, דווקא בתחום המרת המטבע, לעשות את זה כבר בארץ – זו האופציה המשתלמת ביותר. שערי המטבע בישראל נמוכים יותר, מפוקחים ברובם והסיכוי קטן מאוד שתיפלו על נוכלים או על שטרות מזויפים שיסבכו אתכם.
הנה 4 טיפים איך ואיפה הכי זול להמיר כסף בישראל:
1. המרת מטבע בדואר ישראל
בכל סניף דואר ניתן להמיר למטבע חוץ בשערי החלפה נמוכים. בקנייה של מעל ל-800 יורו, דולר או פאונד בריטי מקבלים הנחה של כ-3 אגורות בממוצע לכל יחידה (כלומר אם נמיר 1,000$ למשל, נקבל הנחה של 30 ש"ח). עם זאת, הדואר לא תמיד מחזיק את כל סוגי המטבע, אלא בעיקר את הפופולריים מביניהם, כמו יורו, דולר ופאונד בריטי.
2. המרת שקל בבנקים
המרה בבנקים היא גם כן אופציה בטוחה וטובה לטסים לחו"ל. אפשר להיכנס לסניף הבנק ולבקש שימשכו מהחשבון שלכם וימירו את הסכום למטבע הרצוי. לרוב מדובר בשערי רכישת מטבע הגבוהים ביחס לאופציות האחרות. בנוסף, כל רכישת מטבע חוץ אצל פקיד, נלווית בעמלה של כ-0.5-1.8% מערך העסקה.
לחילופין, ישנם בנקים המחזיקים כספומטים הפרוסים ברחבי הארץ ובהם ניתן לרכוש יורו או דולר מבלי להיכנס לסניף ולעמוד בתור ומבלי לשלם עמלת פקיד. למשל, ניתן למצוא את השירות הזה בחלק מהכספומטים של בנק לאומי. הבעיה, בדומה לדואר שהם מוגבלים בסוג המטבע.
מאחר ותנאי הלקוח משתנים מבנק לבנק ולעיתים הבנקים השונים יוצאים במבצעים, מומלץ לחייג לשירות הלקוחות של הבנק שלכם ולשאול במפורט מה העמלות ושער ההמרה, על מנת לבחון את הכדאיות ואולי להתמקח גם על המחירים.
3. צ'יינג'ים
חנויות להמרת מטבע פרוסות בכל רחבי הארץ, אין בהן תור גדול והן מחזיקות מגוון רב יותר של מטבעות. שער ההמרה והחליפין יכולים להיות נמוכים יותר בצ'יינגים, אך חשוב לוודא שלצ'יינג שנכנסתם אליו יש רשיון של משרד האוצר. לכל מקום כזה צריך להיות מס' רשיון. מצאתם צ'יינג עם אחלה מחיר להמרת המטבע שאתם צריכים? אל תתביישו ובקשו מס' רשיון. אתם לא רוצים לגלות בחו"ל שהשטרות שקיבלתם מזויפים. מובן מאליו לציין, שציי'נג בנתב"ג הוא בדרך כלל הרבה יותר יקר.
4. להמיר כסף ב- Fly Money
מבין כל האופציות של המרת מטבע בארץ, שירות Fly Money הוא כנראה המשתלם והנוח מביניהם. מדובר בשירות של הזמנת מטבע חוץ דרך האינטרנט, שיחכה לכם בנתב"ג, בטרמינל 1 או 3. למה הוא משתלם?
- ראשית, בגלל נוחות ונגישות ההזמנה. לא צריך לרוץ לסניף או לחכות בתור.
- שנית, ניתן לבחור מבין 32 מטבעות החוץ השונים שהוא מציע. כך אתם לא מוגבלים רק ליורו או דולר ולא צריכים לבזבז כסף מיותר על המרה כפולה.
- שלישית, אפשר לרכוש מטבע חוץ בתשלומים. טיסה לחו"ל גם ככה עולה כסף רב. האפשרות לחלק לתשלומים את הכסף שתיקחו איתכם לבזבוזים תסייע לכם לנשום קצת בסוף החודש ולא להיחנק מעול ההוצאות.
המרת מט"ח בחו"ל
1. גיהוץ בכרטיס אשראי בחו"ל
היום כמעט לרוב מי שטס לחו"ל יש כרטיס אשראי בינלאומי, וזו בהחלט אופציה הכרחית. עם זאת, לא כל מקום בחו"ל מקבל כרטיס אשראי ולעתים אין מנוס מלהתנייד עם מזומן. תחשבו שפתאום הגעתם לאיזה שוק פשפשים מלא מציאות או מצאתם דוכן מעניין ברחוב – רוב הסיכויים שבמקרים כאלה לכרטיס אשראי לא יהיה שום שימוש. חשוב גם לדעת כי חברת האשראי גובה כ-2.5-4% עמלה מגובה כל עסקה, תלוי בבנק, חברת האשראי וסוג האשראי שלכם. מומלץ להתקשר לשירות הלקוחות ולהתמקח על התנאים והעמלות.
2. משיכה מכספומט בחו"ל
באמצעות כרטיס האשראי הבינלאומי תוכלו גם למשוך מזומנים בכל כספומט אליו תגיעו. הבעיה היא שעל אופציה זו משלמים לרוב עמלה משולשת- עמלת משיכה לבנק, עמלת המרה לחברת האשראי ועמלה לבנק המקומי של הכספומט.
ולא רק זה, בכל מדינה בה הכסף המקומי אינו דולר או יורו, חברת האשראי תגבה עמלה כפולה. שכן תחילה היא עושה המרת המטבע המקומי לדולר\יורו ואז מדולר\יורו לשקל. כך שיכול להיות מצב שתחויבו בקרוב ל-4% ממחיר העסקה.
העמלות המפורסמות באתרי החברות על משיכת כסף בחו"ל, הן כאלו: בלאומי קארד עמלת משיכת כסף בחו"ל היא 3.0% מהעסקה, בויזה כאל 3.5% ובישראכרט גם 3.5% מהעסקה. עם זאת, מכיוון שלא מפורטים לעומק סוגיית המרת מטבע של מטבעות פחות פופולריים ומאחר וישנם סוגי לקוחות וכרטיסים עם תנאים שונים, מומלץ לשוחח עם נציגי שירות הלקוחות, באופן פרטני, כדי לקבל תמונה ברורה יותר.
כמו כן, לפעמים טסים ליעדים שבהם ההגעה לכספומט היא מסובכת, במיוחד בערים גדולות במדינות עולם שלישי, לפיכך חשוב להגיע עם מזומנים מראש ולחסוך את הטרטור.
3. למשוך כסף בבנקים בחו"ל
המרת כספים בבנקים בחו"ל הם האופציה הבטוחה ביותר ביחס לצ'יינג'ים או לחלפנים ברחוב. אתם יודעים שהמקום מהוגן ומפוקח. עם זאת, שערי החליפין לא תמיד זולים, הבנקים לא תמיד נגישים מכל מקום, ולעתים צריך לחכות זמן רב בתור.
4. צ'יינג'ים בחו"ל
חנויות להמרת כסף בחו"ל הן לא תמיד אופציה בטוחה ושערי ההמרה עלולים להיות גבוהים, לפיכך כדאי להשוות מחירים בין כמה חנויות שכאלה ובמידה ויש לכם זמן לחפש המלצות מחברים שהיו כבר או בקבוצות הפייסבוק.
5. להמיר כסף בבתי מלון
כמעט בכל בית מלון שבו תשהו תהיה אופציה של המרת מטבע. אפשרות זו היא טובה אם נתקעים, במיוחד באמצע הלילה, ואין כספומט באזור. חשוב לדעת שהמרת כספים בבתי מלון תהיה יקרה בהשוואה לכל האופציות האחרות.
סיכום המרת מטבע לחו"ל
מומלץ תמיד לטוס לחו"ל עם מזומן, גם אם הצטיידתם בכרטיס אשראי נלווה. מכל האופציות שפתוחות בפניכם, בדרך כלל עדיף לבצע המרת מטבע דווקא בישראל שכן היא הזולה והבטוחה ביותר. דואר ישראל או FlyMoney הן האופציות המועדפות עלינו. החיסרון היחיד של המרת מטבע בארץ, הוא שאז נצטרך להסתובב בחו"ל עם כמות מזומנים גדולה. אך גם על זה ניתן להתגבר עם חגורת כסף או מנעולים.
ספרו לנו, היכן המרתם שקל בחופשה האחרונה שלכם בחו"ל? האם זה השתלם? האם מצאם אופציה טובה יותר? הגיבו לנו כאן למטה.